Over FishAqua

De zee, de rivieren en alle meren zullen lang niet zo mooi zijn als deze niet bewoond werden door miljoenen vissen. Deze vissen zijn er werkelijk in allerlei soorten en maten. Zo heb je hele kleine vissen, die je op het blote oog bijna niet kunt waarnemen en juist hele grote die wel 2 of 3 keer zo groot zijn als een gewone mens. Al deze vissen tezamen vormen de mooie en mysterieuze onderwaterwereld. Het water zit vol met allerlei prachtige vissen, waarvan een paar heel bekend zijn, zoals de sierlijke aal, de enge haai en de lekkere haring, terwijl anderen vissen zelfs nog nooit ontdekt zijn. Deze vissen leven waarschijnlijk heel diep ergens in de zee, waar nog nooit een mens is geweest en waar het zonlicht zelfs nog nooit is gekomen. Het water is niet alleen de leefplek van de vissen, maar is tevens ook de zuurstofbron. Dankzij hun kieuwen kunnen vissen namelijk onder water ademen, waardoor de kans miniem is dat ze zullen verdrinken in het water.

Vissen als huisdier?

Vissen zijn niet alleen in de natuur te bewonderen, maar het is ook mogelijk om deze in verschillende dierentuinen en grote aquariums te zien. Zo zijn er 5 grote aquariums in Nederland, die veelvuldig bezocht worden door mensen die nieuwsgierig zijn naar wat er nou allemaal precies onder het water leeft. Daarnaast zijn er ook veel vissen die gewoon als huisdier worden gehouden door mensen. Deze vissen leven dan buitenshuis in vijvers, of binnenshuis in aquariums. Lees nu snel verder over jouw favoriete dier en kom meer te weten over alle bijzonderheden die deze vissen te bieden hebben.

FishAqua bereiken

Heeft u vragen over de inhoud van deze website, wilt u suggesties doen omtrent content op de website, of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact op via het contactformulier. Wij voorzien u graag van de informatie die u wilt hebben.