Tropische vissen

Vissen worden in veel gevallen niet altijd gezien als mooie sierlijke dieren, maar dit geldt zeker niet voor de tropische vissen. Tropische vissen beschikken veelal over mooie, intrigerende kleuren en bewegen zich op een hele sierlijke manier voort. Dit is dan ook de reden dat mensen de laatste jaren steeds meer opzoek zijn naar dit soort vissen, omdat deze het hele aquarium opfleuren en een geheel eigen stijl geven.

De bekende soorten

Aangezien de tropische vissen de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden, is er hedendaags ook steeds meer bekend over deze vissen. In dierenwinkels zijn veelal dezelfde soorten tropische vissen te vinden, aangezien deze gemakkelijk te verkrijgen zijn. De meest bekende aanbod zijn de levendbarende vissen, de tetras en de zalmpjes. De levendbarende vissen zetten hun nakomelingen levend op de wereld, wat redelijk ongewoon is voor vissen. Een aantal voorbeelden zijn; guppy's, platy's en de hoogvin karper. Deze vissen zorgen voor een extra dimensie aan het aquarium.

De minder bekende soorten

Naast de bekende tropische vissen die in de meeste dierenwinkels en viskwekerijen worden aangeboden, zijn er ook nog een aantal minder bekende soorten. Deze vissen zijn door vissers moeilijker te vangen, waardoor ze ook niet snel worden aangeboden aan gewone consumenten. Een paar voorbeelden van deze minder bekende vissensoorten zijn; de L-meervallen, regenboogvissen en de maanvissen. Daarnaast zijn ook de corydoras minder bekend, maar ontzettend mooi. Deze vissensoort wordt ook wel als katvis bestempeld, dankzij de snorharen waar ze over bezitten. Het aanbod aan tropische vissen is dus heel divers en een mengeling van verschillende soorten kan dus zeker een meerwaarde voor het interieur betekenen en daarnaast is het ook nog eens ontzettend leuk om naar deze vissen te kijken en te zien hoe deze zich voortbewegen.

Artikelen

Zoet water vissen

Vissen leven niet alleen in de zoute zee, maar zijn net zo goed te vinden in de zoete wateren. Deze vissen worden dan ook vanzelfsprekend zoet water vissen genoemd. In de Nederlandse wateren komen in totaal 70 verschillende zoet water vissen voor, waarvan 48 inheemse soorten. Een groot deel van de vissoorten is van exotische origine en dit de

Lees meer...

Zout water vissen

Zoutwatervissen zijn vanzelfsprekend vissen die zich voornamelijk in het zoute water bevinden. Dit betekent dus dat deze vissen zich veelal in de zee bevinden. Doordat deze vissen zich in zout water bevinden, verliezen ze hun water aan de omgeving zelf, waardoor ze veel moeten drinken om hun waterniveau toch nog op peil te houden. Dit is &eac

Lees meer...