Aquarium Nederland

Dat vissen niet alleen een leuk huisdier zijn, bewijst het aantal aquariums in Nederland wel weer. Mensen blijken toch heel benieuwd te zijn naar hoe de vissen onder het water leven en welke soorten vissen er allemaal zijn. Dit wordt bevestigd door het aantal aquariums dat er zijn in Nederland. Zo zijn er 5 parken die zich voornamelijk richten op het aquarium en beschikken vele dierentuinen ook nog eens over een eigen aquarium.

De aquariums

Er liggen 2 aquariums in Nederland die zich puur en alleen richten op vissen en dergelijke. Dit zijn Sea life in Scheveningen en het Zee Aquarium in Bergen aan Zee. Hier hebben ze een breed aanbod aan verschillende soorten vissen. Zowel tropische als zoet- en zoutwatervissen bevinden zich in deze aquariums. Daarnaast zijn er ook nog 3 andere parken met hele grote aquariums en tevens een aantal andere zeedieren. Zo is er de Aquapolis, waar je ook nog allerlei zeehonden, haaien en attracties kunt vinden. Tevens heb je Fort Kijkduin waar zich een groot aquarium bevindt, ook heb je hier een museum en restaurant. Het laatste aquarium is het zeeaquarium van Ecomare, waar zich tevens andere dieren zoals zeehonden, bruinvissen en een vogelopvang bevinden.

Dierentuinen met aquariums

Veel dierentuinen beschikken niet alleen over landdieren, maar ook over vele zeedieren. Deze dieren huisvesten zich in grote aquariums die zich in verschillende gebouwen bevinden. Een aantal van de bekendste dierentuinen met een aquarium zijn; Burgers Zoo in Arnhem, Ouwehands Dierenpark in Rhenen en Best Zoo in Best. In deze aquariums leven vele verschillende vissoorten, maar voor de echte unieke vissen, dien je toch echt naar een speciaal aquariumpark te gaan.